Skip to main content
0475 53 24 51 (Storing? 24 uur service)    pleunis@pleunisinstallaties.nl

Verwarming

Een aangenaam binnenklimaat met een sfeervolle uitstraling is onze uitdaging!

Wij leveren en installeren hiertoe:

 • traditionele verwarmingsinstallaties
 • vloerverwarming
 • lage temperatuur verwarming
 • radiatoren
 • design radiatoren

maar ook duurzame oplossingen zoals:

 • warmtepompen en hybride systemen
 • thermische zonne-energie systemen
 • houtvergassers
 • warmteterugwinning

Uiteraard berekenen wij voor u de benodigde capaciteit en staan wij u bij met vakkundige en energiebesparende adviezen. Tevens helpen wij u graag met het invullen van eventuele subsidie aanvragen.

offtformoff


Duurzame energie

Bewust omgaan met onze energiebronnen vraagt om duurzame oplossingen!

U kunt bij ons terecht voor:

 • zonneboilers voor warm water en verwarming
 • pv-panelen voor de opwekking van stroom
 • houtkachels voor verwarming en warm water
 • warmteterugwinning voor opwarming warm water

Door gebruik te maken van duurzame energie wordt ons leefmilieu niet belast en houden wij mogelijkheden voor toekomstige generaties in stand. Daarnaast levert de inzet van duurzame energie systemen een aanzienlijke besparing op uw energiekosten.

offtformoff


 

Regeltechniek

Het juiste klimaat beperkt zich niet alleen tot de woonkamer. De temperatuur in elke ruimte van de woning kan onafhankelijk van elkaar worden geregeld.
Comfort houdt dan ook niet op bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel . Het vakkundig regelen en naregelen van de totale cv-installatie is minstens zo belangrijk.

Aan de basis van een optimale comfortregeling ligt de keuze van de kamer- of klokthermostaat met verschillende functies en mogelijkheden.
Voor iedere woonsituatie is er een juiste oplossing voor het het perfecte klimaat.
Zo kunnen verschillende temperatuurzones onafhanhelijk van elkaar worden ingesteld. Bijvoorbeeld met het evohome systeem kunnen radiatoren en vloerverwarming geregeld en bediend worden vanuit het modern vormgegeven evotouch bedienpaneel.
Een geheel draadloos systeem, dus geen hak- en breekwerk bij het installeren.

offtformoff

evohome


 

CV Ketel kopen of huren

Kopen

Nieuwe cv-ketel kopen ?

Functioneert uw cv- of warmwatertoestel niet meer en is hij niet meer te repareren? Overweegt u een verouderd apparaat te vervangen door een moderne, zuinige installatie? Hoe gaat u de energiewensen vervullen in uw nieuwgebouwde huis?

Wij adviseren u graag over de aankoop van de cv-ketel en installatie die het beste bij uw woonsituatie past.

Een bijkomend voordeel is dat u recht heeft op 2 jaar standaardgarantie, gedurende deze tijd betaalt u geen kosten voor een service- en onderhoudsabonnement.

offtformoff

Kopen kan voor u de juiste keuze zijn.

Huren

Uw CV-toestel zoals u het wilt.

Functioneert uw cv- of warmwatertoestel niet meer en is hij niet meer te repareren? Overweegt u een verouderd apparaat te vervangen door een moderne, zuinige installatie? Hoe gaat u de energiewensen vervullen in uw nieuwgebouwde huis? Wij bieden i.s.m. met Abel&Co een aantal unieke en voordelige mogelijkheden om uw nieuwe cv-, combiketel of warmwatertoestel te huren.

U bent dan bovendien verzekerd van een zorgeloze 'all-in service'.
Voordelen van huren op een rij:

 • gratis advies;
 • u huurt voor minimaal 12 jaar;
 • geen grote uitgave ineens;
 • laag termijnbedrag;
 • zekerheid voor een lange periode;
 • meefinanciering van de installatiekosten mogelijk;
 • gespecialiseerde service gedurende de huurperiode;
 • periodiek onderhoud;
 • geen voorrijkosten, materiaalkosten of arbeidskosten bij onderhoud of service.

Bekijk hier de folder en de mogelijkheden. (Opent in een nieuw venster.)

Gratis onderhoud en reparatie, geen voorrijkosten

Via een huurcontract met Abel&Co bent u verzekerd van periodiek onderhoud. Eventuele storingen binnen de mantel van het toestel verhelpen wij snel en kosteloos. Ook worden nooit voorrijkosten, materiaalkosten of arbeidskosten in rekening gebracht. Uw toestel blijft dus in optimale conditie en u zult er dus langer plezier van hebben. U krijgt gedurende de huurperiode niet te maken met onverwachte kosten aan het toestel.

Meefinanciering installatiekosten

Bij een huurcontract komen de kosten voor de installatie van het toestel voor uw rekening. U vindt deze kosten (voor arbeid en aansluitmaterialen) terug in onze offerte. Het is in principe een eenmalige kostenpost.

Abel&Co biedt u echter de mogelijkheid deze installatiekosten gespreid te betalen gedurende de contractperiode. In dat geval zal Abel&Co de installatiekosten (gedeeltelijk) ‘meefinancieren’. U kunt op deze wijze de installatiekosten tot € 1000,- onderbrengen in uw maandbedrag.

offtformoff


 

Douche WTW

Douche warmte-terug-winning is kiezen voor optimalisering van uw energieverbruik!

Het gebruikte warme water dat door de afvoer van de douche wegstroomt heeft een 
temperatuur van ongeveer 36°C. De temperatuur van het koud water is ongeveer 10°C.
Door warmte-uitwisseling tussen het gebruikte warme water en het koud water wordt
dit voorverwarmd tot ongeveer 27°C. Het is duidelijk dat dit voorverwarmde water minder energie nodig heeft om weer verwarmd te worden tot douchetemperatuur.

douche wtw

offtformoff


Houtkachel

Lange tijd werd aangenomen dat verbranding van hout niet zo milieuvriendelijk was in verband met het vrijkomen van CO2 tijdens de verbranding. CO2 speelt een belangrijke rol bij het broeikast effect.  Onderzoek heeft aangetoond dat de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de verbranding net zo groot is als de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de rotting van de zelfde hoeveelheid hout.  Als er daarbij nog genoeg bomen worden aangeplant die kooldioxide omzetten in zuurstof  dan is het milieuvervuilende aspect helemaal te niet gedaan.

Een houtkachel zorgt voor een gezellige warme sfeer in huis en in combinatie met toepassing van zonne-energie is dit een uistekend voorbeeld van toepassing van duurzame energie. 

houtkachel

offtformoff


 

Zonnepanelen

De zon is een onuitputtelijke energiebron. De zonne-energie wordt opgevangen en omgevormd zodat deze energie gebruikt kan worden. Voor thuisgebruik zijn er 2 toepassingen :

 • Via een collector en een boiler wordt de zonne-energie omgezet in warmte die wordt overgedragen aan een tapwatersysteem voor warmwater en eventueel aan de verwarming.

 zonneboiler schema

 • Via zonnepanelen en een omvormer wordt de zonne-energie omgezet in stroom.

 pv panelen schema

De besparing door inzet van duurzame energie is van diverse factoren afhankelijk. Een advies op maat is de enige manier om tot een eerlijk besluit te komen welke installatie het best bij uw situatie past. Momenteel kan er bij diverse gemeenten weer subsidie aangevraagd worden! Wij helpen u graag hierbij!

offtformoff